mervisyväranta

10 hyvää syytä äänestää EU-vaaleissa

Tapasin äsken iltakävelyllä suomalaismiehen ja rupattelimme tovin. Kysyin, aikooko hän äänestää. Hän oli hieman epävarma ja kannustin häntä käyttämään äänioikeuttaan.  Hän lupasi harkita asiaa.

Sitten mies kertoi minulle olevansa huolissaan niistä suomalaisista, jotka ovat syrjäytymisvaarassa. Kunpa tämä mies vain ymmärtäisi, että suomalaisia syrjäytymisvaarassa olevia ei voida auttaa ilman EU-politiikkaa! Ei ole olemassa sellaista kotimaan politiikkaa, johon EU ei jollain tavalla vaikuttaisi.

Joten tässä on oma 10 syyn listani, miksi äänestin näissä EU-vaaleissa:

  1. EU:ssa tehdyt päätökset vaikuttavat Suomen talouteen (esim. tukipaketit Kreikalle, eurovaluutan jatko). Huonot päätökset voivat heikentää jo nyt hankalaa taloudellista asemaamme. Tämä merkitsee lisää leikkauksia valtion budjettiin ja hyvinvointivaltion purkua.
  2. EU:n lainsäädäntö vaikuttaa merkittävästi maamme lainsäädäntöön. Yleisesti ottaen on niin, että emme voi tehdä Suomelle hyvää lainsäädäntöä, jos EU:lla ei ole sellaista.
  3. Suomi on EU:n nettomaksaja, eli me maksamme EU:lle enemmän kuin sieltä saamme. Tätä nettomaksuosuutta on voitava pienentää erityisesti nyt, kun teemme merkittäviä leikkauksia omasta (valtion) budjetistamme. Ainakin perussuomalaiset ovat vaatineet Suomen nettomaksuosuuden pienentämistä.
  4. Jos en olisi äänestänyt, muut olisivat päättäneet puolestani. Halusin muutosta nykylinjaan ja äänestin perussuomalaista. Äänestämättä jättämällä olisin vain kannattanut nykymenoa.
  5. Haluan, että Suomessa on jatkossa riittävästi poliiseja, riittävästi hätäkeskustyöntekijöitä, hyvä kouluopetus, mahdollisimman hyvä sosiaaliturva ja terveydenhoito, ja niin edelleen. Tämä ei tule onnistumaan, jos pahin skenaario toteutuu: taloudellista päätäntävaltaa siirtyy vielä enemmän EU:lle ja se kuppaa entistä enemmän Suomen verovaroja.
  6. EU:lla on töissä kymmeniätuhansia byrokraatteja, jotka keksivät yhä lisää sääntelyä, joka sitoo myös Suomea. Seuraavaksi varmaan säädetään sinun pikkuvarpaasi kynnenpituudesta, heh! Haluan, että turhaa sääntelyä puretaan, ja siirretään niitä byrokraatteja ihan oikeisiin töihin. Perussuomalaiset meppiehdokkaat haluavat myös tätä, turhan sääntelyn purkua.
  7. Äänestäminen on kansalaisvelvollisuus. Tämä maa lakkaa olemasta demokratia, jos me lakkaamme äänestämästä - ja sama koskee EU:ta ja EU-vaaleja. Itse asiassa EU-demokratia toimii jo nyt huonosti alhaisen äänestysprosentin takia. Minä haluan demokraattisemman EU:n, joten äänestän EU-vaaleissa. Äänestä sinäkin!
  8. Haluatko EU:hun Stubbin, vai haluatko EU:hun Jussin (Halla-ahon)? Mikä on meppisi kanta maahanmuuttoon ja EU:n pakolaispolitiikkaan? Perussuomalaisena haluan järkevää maahanmuuttoa Suomessa ja Euroopassa, ja sitä haluavat meppiehdokkaammekin. Työtä pitää riittää suomalaisille (eurooppalaisille) ja maahanmuuttajille, joten otetaan vain sen verran maahanmuuttajia, jotka voidaan kotouttaa ja työllistää.
  9. Pidän näitä EU-vaaleja käänteentekevinä vaaleina. Ns. liittovaltiomyönteiset ryhmittymät ajavat meitä yhä syvemmälle integraatioon ja yhteisvastuuseen, mukaan lukien yhteisvastuuseen toistemme veloista. Jos sinä et halua maksaa Etelä-Euroopan velkoja, vaan sinulle riittävät ihan nämä Suomen omat velat (pian 100 miljardia), niin äänestä ihmeessä muutosta nykymenoon. Perussuomalaiset meppiehdokkaat vastustavat sitä, että sinun rahoillasi lyhennetään Etelä-Euroopan velkoja.
  10. Jos jaksoit lukea tähän asti, niin ihan varmasti jaksat äänestää! (Ja sittenhän on illalla tuplasti jännitettävää - Suomen peli jääkiekon MM-finaalissa ja EU-vaalitulos.)

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat