mervisyväranta

Neljä hyvää eduskuntavaaliehdokasta terveyden asialla

Haluaisitko äänestää eduskuntavaaleissa ehdokasta, joka on sitoutunut edistämään kansalaisten terveyttä monipuolisesti? Seuraavassa esittelen neljä kiinnostavaa terveystietoista eduskuntavaaliehdokasta, joista kolme on perussuomalaista sekä yksi vihreä: kansanedustaja & paloesimies Ari Jalonen (ps), kansanedustaja & lähihoitaja Johanna Jurva (ps), varatuomari & eduskunta-avustaja Helena Kantola (ps) sekä psykologi Aku Kopakkala (vihr).

Kansanedustaja Ari Jalosen (ps, ehdolla Satakunnassa) eduskuntavaaliteemoihin kuuluu ”terveyttä läpi elämän” ja hän haluaa, että kaikenikäisille tarjotaan laadukkaita sosiaali- ja terveyspalveluja. Ari on ottanut useasti kantaa terveysasioihin ja on puhunut mm. seuraavien asioiden puolesta: kilpirauhasen vajaatoiminnan monipuolinen ja potilaan toiveen mukainen hoito, influenssarokotteiden säilyminen vapaaehtoisena terveydenhuollon henkilöstöllä, D-vitamiinin saantisuositusten nostaminen sekä luontaishoitojen hyötyjen tunnistaminen. Ari on kertonut julkisuudessa siitä, miten hän on saanut selkänsä parempaan kuntoon kalevalaisella jäsenkorjauksella (kyseessä on ns. manipulaatiohoito kuten osteopatia tai kiropraktiikka).

Kansanedustaja Johanna Jurvan (ps, ehdolla Uudellamaalla) eduskuntavaaliteemoihin kuuluu ”terveys ensin”. Johannan mukaan kaikenikäisten terveydestä on huolehdittava, ja ennaltaehkäisyyn on panostettava niin terveys- kuin sosiaalipalveluissakin. Johannan sydäntä lähellä ovat erityisesti vanhusten hyvä hoito, omaishoitajien jaksaminen sekä lapsiperheet. Johanna arvostaa luontaishoitoja, ns. täydentäviä hoitomuotoja, ja ymmärtää niiden tärkeyden terveydenhoitojärjestelmämme tukena. Johanna on lisäksi tietoinen satojen kilpirauhaspotilaiden hankalasta hoitotilanteesta, ja olemme käyneet keskusteluja asian ratkaisemisesta.

Myös eduskuntavaaliehdokas, varatuomari Helena Kantola (ps, ehdolla Helsingissä) on kiinnostunut terveydenhoidosta sekä kilpirauhaspotilaiden ja täydentävien hoitomuotojen asemasta. Helena on todennut tulevaisuuden terveydenhuoltoa käsitelleessä paneelissa (29.3.), että täydentäville hoitomuodoille tarvitaan oma lainsäädäntö. Kyseessä olisi lainsäädännön laaja versio, joka sisältää virallisen rekisterin luontaisalan terapeuteista ja edellyttää rekisteröityneiltä terapeuteilta tiettyä koulutustasoa. Rekisteri on Kantolan mukaan tärkeä mm. potilasturvallisuuden takia.

Psykologi Aku Kopakkala (vihr, ehdolla Uudellamalla) nousi julkisuuteen, kun hän Mehiläisen kuntoutusjohtajana puhui tv:ssä masennuslääkitysten turhasta käytöstä. Mehiläinen irtisanoi Aku Kopakkalan heti tv-esiintymisen jälkeen. Akulla on laaja-alainen kokemus mielenterveyspotilaiden hoidosta sekä mielenterveyskuntoutuksen kehittämisestä. Myös Aku on kannattanut luontaisalan terapeuttien virallista rekisteriä em. terveysaiheisessa paneelissa. Eduskuntavaaleissa Aku kampanjoi ”mielen ja terveyden puolesta”.  Aku ajattelee fiksusti terveysasioista ja toivon todella, että hän on yksi tulevista vihreiden kansanedustajista.

Voit tutustua näihin neljään ehdokkaaseen heidän kotisivuillaan:

www.arijalonen.fi (Satakunnan vaalipiiri)

www.johannajurva.fi (Uudenmaan vaalipiiri)

www.helenakantola.fi (Helsingin vaalipiiri)

www.akukopakkala.fi (Uudenmaan vaalipiiri)

Lopuksi totean, että vaikka tämä on lista neljän ehdokkaan puolesta, tämä ei ole lista ketään vastaan! Minulla on tosi monta ystävää eduskuntavaaliehdokkaana ja toivon heille kaikille menestystä vaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat