*

mervisyväranta

Kaikki blogit puheenaiheesta Rekrytointi

Taksiliikenne ja sen käsittämätön rekrytointi

Olemme tänään saaneet jälleen lukea yhden taksialan ison yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista. Tämä(kin) iso yhtiö aikoo / kertoo rekrytoivansa uusia kuljettajia satojamääriä nyt ja silloin, kun taksiala vapautetaan kilpailulle. Suomalainen toimittaja nielee markkinointiviestinnnän sokeasti, kyseenalaistamatta totuuspohjaa.

Monipuolinen rekrytointi on yritysten menestyksen elinehto

Päädyin tänään keskustelemaan johtamisesta Twitterissä. Puhe oli johtamisen muoti-ilmiöistä, joista Pasi Sillanpää kirjoitti nasevasti blogissaan. Itse totesin, että diversiteetin eli monipuolisuuden puute on yksi suurimmista ongelmista suomalaisessa johtamisessa.

Kehnot rekrytointijärjestelmät aiheuttavat syrjäytymistä

Perinteinen rekrytointiprosessi on monelle työnhakijalle liian vaativa ja siinä testataan työn kannalta epäoleellisia asioita. Taidot ovat sellaisia, joita harvassa työssä oikeasti tarvitaan, mutta silti ne ovat rekrytoijien arvioinnin kohteena ja niiden perusteella tehdään päätelmiä ihmisen sopivuudesta työhön.

Rekrytointien yhteydessä testataan osin tiedostamatta mm. sujuvaa tietokoneen käyttötaitoa, täydellistä kirjoitustaitoa, kiinnostusta visuaaliseen suunnitteluun, halua olla valokuvattavana tai videoitavana ja hyviä keskustelu- ja argumentointitaitoja.

Työnäyte vai rekrytointikokeilu?

Ensin palkaton työnäyte nyt rekrytointikokeilu? Työministeri Lindström ajaa laajaa närkästystä aiheuttanutta kuukauden mittaista palkatonta työteon muotoa eteenpäin uudella nimellä. Suomessa on jo riittävästi palkattoman työnteon muotoja, jotka eivät vie työttömiä eteenpäin työllisyyden ”polulla”.

Kokemuksia digitaalisesta työnhausta ja työnhakualustojen arvostelua

Massatyöttömyyden aikana kilpailu työnvälityksestä on noussut todella kovaksi. Parhaat kokemukseni nettilomakkeista ovat olleet firmoilta, joiden järjestelmät osaavat tuoda tiedot suoraan Linkedinistä tai jotka antavat jättää kentät tyhjiksi CV:n liittämistä tai Linkedin-linkkiä varten. Haen todella monenlaisia paikkoja pääsemättä aina haastatteluun asti, joten arvostan jouhevaa työnahakua, vaikka se saattaakin tarkoittaa robotin automaattiseen karsinta-algometriin joutumista.

Miksi nuorelle kesätyönhakijalle kannattaa vastata?

Kesä tekee tuloaan ja viimeisetkin mattimyöhäiset ovat heränneet kysymykseen mitä tehdä, kun koulut loppuvat. Vinkkinä nuorille: älkää jättäkö kesätyöhakemuksia viime tippaan, nopeimmat kun nappaavat parhaat paikat!

Oli hakija liikkeellä ajoissa tai ei, kuulemani perusteella moni huolellakin tehty hakemus ei saa yrityksiltä välttämättä minkäänlaista vastakaikua. Meille TET-harjoitteluun sekä kesätöihin hakeneet nuoret ovat lähes poikkeuksetta kertoneet, että harvemmin yritykset kuittaavat hakemuksia edes saapuneiksi.

Hyysäämistä vai tekemistä?

Työttömyysluvut ovat karua luettavaa. Heinäkuun lopulla työttömiä oli 381 000, joka on yli 30 000 ihmistä enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysturvamenot ovat nousseet jo yli 5 miljardin euron. Se lähestyy jo vuotuista valtion velanottoa. Laman syvimpänä vuonna 1993 maksettiin työttömille turvaa 5,3 miljardin euron edestä.

Jos työttömyysaika lyhenisi yhdellä päivällä, säästettäisiin 26 miljoonaa plus arviolta 50 miljoonaa tuotannon lisäyksenä. Yhden prosenttiyksikön työttömyyden lasku merkitsisi jo yhden miljardin euron säästöä.

Miksi arkkitehti ei kelpaa?

Rakennusteollisuuden koulutuskeskus RATEKO hakee koulutuskoordinaattoria. Yhtenä kriteerinä on rakennusalan tutkinto:

"sinulla on rakennusalan tutkinnon (DI, rakennusinsinööri tai -arkkitehti) lisäksi pedagoginen pätevyys"

Ratekon ilmoituksessa huomioni kiinnittyi sanomatta jätettyyn.

Osallistuin(ko) Soili Suonojan tiputtamiseen Finavian johdosta

Jokin  aika sitten Soili Suonoja katsoi parhaaksi erota Finavian hallituksen puheenjohtajan paikalta. Uutisissa käsiteltiin näyttävästi sitä, kuinka hän oli edistänyt sukulaistensa palkkaamista mm. Finaviaan. Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero ja liikenneministeri Paula Risikko vaativat Suonojalta ja Finavialta selvitystä rekrytoinneista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä