*

mervisyväranta

Kaikki blogit puheenaiheesta Valvira

Avoin kirje Valviraan 2

Arvoisat
Ylijohtaja Markus Henriksson,
Johtaja Tarja Holi ja
Ryhmäpäällikkö Kirsi Liukkonen,

 

Julkaisimme 7.10.2017 tällä samalla foorumilla Valviran johtaja Tarja Holille ja ryhmäpäällikkö Kirsi Liukkoselle osoitetun avoimen kirjeen, jossa ehdotimme 5.9.2017 julkaisemassanne tiedotteessa olevan virheellisen tiedon julkista oikaisemista. Toistaiseksi emme ole nähneet minkäänlaista reagointia taholtanne.

Avoin kirje Valviraan Kirsi Liukkoselle ja Tarja Holille

Valviran ryhmäpäällikkö Kirsi Liukkonen sekä

Terveydenhuollon valvontaosaston johtaja Tarja Holi

 

Esititte Valviran nettisivuilla 5. syyskuuta 2017 julkaistussa kroonisen väsymysoireyhtymän (CFS) hoitopolkua koskevassa tiedotteessanne[¹], että kognitiivis-behavioristisen terapian (CBT) ja vähittäisen liikunnan lisäämisen (GET) tehosta on näyttöä CFS:n hoidossa ja että näiden hoitojen saatavuus pitäisi taata kaikkialla maassamme. Tästä tiedotteesta uutisoitiin myös Suomen Lääkäriliiton julkaisemassa Lääkärilehdessä[²].

Opioidikriisi uhkaa myös Suomea? Viranomaiset huolissaan!

Luin tänään Kainuun sanomien jutun: Viranomaiset huolissaan opioideista – On voitu määrätä harkitsemattomasti

En tiedä onko kyseessä vain pelottelua vai halutaanko säästää lääkekustannuksista potilaiden kustannuksella.

Kenties huoli on aito. Toki opioidit aiheuttavat riippuvuutta, sitä tuskin kukaan voi kiistää, myös lääkekäytössä.

Kuka valvoo terveydenhuoltoa sotessa

Sote-uudistuksen vähän huomiota saanut osa ovat uudistuksen yhteydessä toteuttavat muutokset terveydenhuollon valvonnassa. Muutoksen suunta tässäkin on varsin erilainen siihen nähden, mitä terveydenhuollon asiantuntijat ovat toivoneet. Erityisesti lääkärit ovat vuosien mittaan toivoneet terveydenhuoltoon keskittyvän keskusviraston vahvistamista mm. hoidon indikaatioihin ja priorisointiin liittyvien kysymysten vaikeuden takia. Hoitoon pääsyn kriteerien, jotka luotiin osana ns.

Lähihoitamaan

Lupaan lähihoitajana tehdä työtäni ihmisyyttä kunnioittaen ja salassapitovelvollisuuteni muistaen.
Lupaan toimia hyvän elämän edistämiseksi sekä terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin turvaamiseksi.
Lupaan tukea ihmisen kasvua ja kehitystä, edesauttaa toimintakyvyn ylläpitämistä, ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää terveyttä, hoitaa sairaita, lievittää inhimillistä kärsimystä, ja saattaa hyvään kuolemaan.
Lupaan vaikuttaa sosiaali- ja terveysalan sekä työyhteisöni ja oman ammattini kehittämiseen.

Piipaa puupää piipaa puupää; Sotea ja ambulansseja

Huomenna torstaina hallitus on ilmoittanut antavansa tiedoksi mitä Sotesta on päätetty. Malli tulee olemaan itsehallintoaluemalli, joiden määrästä nyt kiistellään. Jos lyhyesti asiaa pohtii aivan maalaisjärjellä, olemme palaamassa ikään kuin vanhoihin lääneihin. Läänit toimivat valtion keskushallinnon toimeenpanoeliminä ja valvoivat, että kunnat panivat toimeen valtionhallinnon päätökset alueilla. Läänejä oli ennen niiden lakkauttamista 6 kappaletta. Läänit kun lakkautettiin, tuli tilalle aluehallintovirastot sekä  elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset.

THL:n outoa tulkintaa

Törmäsin iltapäivälehtiä lukiessani tutkimukseen alkoholin käytöstä eripuolilla Suomea. Tiedot ovat kotoisin Päihdetilastollisesta vuosikirjasta

Linkki: http://www.ruokala.net/uutiset/tallainen-on-siideri-suomi-katso-grafiika...

Ensiksi pisti siilmään tieto, että alkoholin käyttömäärät ovat 15 vuotta täyttäneiden? Ilmeisesti pidetään suomalaisia jo lapsina alkoholisteina!

Tulli joutui myöntämään: Osa alkoholin nettiostajien häirinnästä perusteetonta

Kirjoitin aiemmin, kuinka tulli ja Valvira pelottelevat EU:n sisältä alkoholia netin kautta ostavia kansalaisia. Ystävällinen lukija toimitti minulle kirjeenvaihdon, jonka oli käynyt tullin kanssa alkoholiostosta. Henkilö oli tilannut Saksasta viiniä, mutta paketti oli avattu tullissa. Pakettiin oli laitettu tullin lappu, joka oli otsikoitu "Veroilmoituksen antaminen valmisteveron alaista tuotteista".

Varoitus: Tulli ja Valvira pelottelevat alkoholin nettiostajia!

Uusi Suomi uutisoi tänään tullin aloittamasta tehovalvonnasta, joka koskee alkoholin ostamisen nettikauppaa. Tullin omassa tiedotteessa pelotellaan henkilöitä, jotka ostavat alkoholia Internetin välityksellä muista EU-maista. Tulli uhkailee avaavansa lähetyksiä ja jättävänsä niihin ohjeet veronmaksua varten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä